Yoga på konferensen

Yoga på konferensen eller din arbetsplats - Möten med Yoga!

Från en halvtimme till en hel helg. Starta upp konferensen med ett skönt yogapass för att öka trivseln, samarbetet och kommunikationen i gruppen, eller för att öka energin och koncentrationen på eftermiddagen. Avsluta med en lugn, avslappnad känsla efter dagens diskussioner och stillasittande.


Yogan anpassas efter Dina önskemål.


Yogan som aktivitet på konferensen har blivit mycket uppskattat och vi skräddarsyr efter alla i gruppen. Alla kan vara med.  Yoga kan även göras sittande på stolar, inget ombyte krävs då. Skärgårdshotellet hjälper gärna till att skräddarsy din konferens.


Efter många givande år som yogainstruktör och numera dipl. Yogalärare (2004) har jag lärt mig att yogan är till för alla och att ett yogapass inte behöver utesluta någon. Yogan möter dig där du är, som du är. Det spelar ingen roll om du har diskbråck, är gravid, har problem med högt blodtryck etc. Yogan anpassas för att passa alla. Självklart gör vi ett dynamiskt yogapass om gruppens alla individer är med på noterna, och annars ett stillsamt, inkännande yogapass där andning, mjuka rörelser och avslappning står i fokus.


Exempel på olika yogapass:


INTRODUKTIONSPASS (ca 30 - 45 min) Ett kort pass där vi arbetar med rygg och nacke. Du får lära dig grunderna i den yogiska andningen.


MORGONSTART (ca 30 - 45 min) En härlig start på morgonen som får din kropp och ditt medvetande att vakna till ordentligt och gör dig redo för dagens uppgifter.


FOKUSERING & ENERGI (ca 20 min i samband med "Kaffe"-paus) Ett avbrott under arbetsdagen där du i ett kort yogapass får möjlighet att samla ihop och fokusera din kraft och energi mot resten av dagen.


BALANS & ENERGI (60 - 90 min) En avslutning på arbetsdagen där du får skaka loss kroppen och hjärnan och integrera dagens upplevelser.


KVÄLLSYOGA (60 – 90 min) Ett lugnt yogapass med en längre meditation. En behaglig avslutning på dagen som ger ro och stillhet inför natten.


Utförandet av yoga ställningar (asanas) och andningsövningar (pranayama) började I Indien för tusentals år sedan som en del i utövandet av spirituella riter. 


Yoga är ett sätt må bra i all enkelhet. Att hitta en balans i vardagen, att lära sig  se kroppen och själen som en helhet, inte två skilda världar. De olika andnings- och koncentrationsövningarna tillsammans med olika kroppsställningar ger ett inre lugn och en yttre styrka.  Kroppen blir stenhård av yoga, som en diamant. Yogan hjälper dig att klara av omvärlden bättre. Ju mer man stressar desto svårare är det att känna sig själv. Yogan kan hjälpa till att prioritera och se vad som verkligen är viktigt i livet. 


Idag är yoga känt världen över för sin fantastiska påverkan och hälsosamma, helande effekter och gör nytta för människor i alla åldrar, former och storlekar. 


FÖRDELAR MED YOGA


• Viktminskning • Ger styrka och flexibilitet • Släpper på stress • Bygger upp självförtroendet • Läkande effekt på skador • Renar kroppen • Förbättrar immunsystemet • Syresätter kroppen


Låt dig inspireras av en yogastund!

Ni introduceras till Yogans andningsövningar och energigivande ställningar. Ni kommer bl.a. att få prova på den s.k. solhälsningen. Denna serie av rörelser där man koncentrerar sig på andning, rörelse och närvaro kan förbättra självkännedomen och koncentrationsförmågan.  Dessutom hjälper yogans andningsövningar oss att förbättra förmågan att syresätta kroppen. 45 min /Minst 4 personer


En stilla yogastund!

Pass med enkla rörelser som aktiverar kroppens organ och akupunktursystem. Rörelserna är mycket lugna för att du ska känna hur kroppen rör sig, samtidigt som du får en förbättrad kännedom om din kropp. När man riktar all uppmärksamhet inåt kan man få bättre fysisk och mental hälsa samt minskad utsöndring av stresshormoner och på så vis stärkt immunförsvar. 45 minuter/Minst 4 personer


För priser och bokning kontakta Elisabeth.

Copyright © All Rights Reserved.


Elisabeth Nilsson * Diplomerad Thaiyogamassör * Dipl. Yogalärare & Hawaiiansk Massör * F-skattsedel * Ansvarsförsäkrad