Yogan hos oss

Yogan hos oss

Den yoga som utövas och erbjuds på Thai Yoga Massage Center är Kundaliniyoga (Terapeutisk), Dynamisk yoga samt en lugnare form av Hatha Yoga. Elisabeth är diplomerad Kundaliniyogalärare,  utbildad i 200-timmars Viryayogalärarutbildning samt utbildad instruktör i Fitnessyoga.

Elisabeth är: Ansluten till Epassi, Friskvårdskuponger, Actiway och Wellnet


De yogapass jag håller är tänkta att vara för alla, nybörjare och van, gammal och ung. Du kan hoppa in på ett yogapass när det passar dig. Anmälan via BokaDirekt eller sms. Det finns en början och ett slut i varje yogaställning. Alla kan träna yoga! Det är inte en träningsform för de som är viga och energiska. Tvärtom. När du känner dig trött, stel och hängig kan yogan göra underverk. Med små rörelser, stor uppmärksamhet och närvaro kan du få hela berg i rullning.


Vilken yoga ska jag välja? Vad är det för skillnad?


Jag håller regelbundet nybörjar/grundkurser. Titta under länken aktuellt för nästa kurs.


Kundaliniyoga (Terapeutisk yoga): Den medicinska yogan härstämmar ur denna yogaform. Elisabeth är också utbildad till certifierad yogalärare av Göran Boll som sedan startade yogaformen "medicinsk yoga"

En enkel,  dynamisk, effektiv  form av yoga. Rörelserna kombineras med kraftfull andning vilket ökar och balanserar energin i både kropp och sinne.  Ett yogapass består av kroppsställningar, andningsövningar, meditation & mantra. Inom Kundaliniyogan finns speciellt utformade pass för många olika behov. Denna yoga passar alla oavsett rörelseförmåga och ålder. Lämpar sig väldigt bra för nybörjare och för dem som önskar bli uthålligare, mer koncentrerade eller dig som lider av ryggbesvär. Kundaliniyoga används framgångsrikt för att mildra olika sjukdomstillstånd. 


Dynamisk Yoga/Lugnt flöde:

Dynamisk Slow flow Rocking Yoga/Lugnt flöde: En "meditation i rörelse" som stärker dig både fysiskt och mentalt.


Vi flödar från en ställning till nästa med stöd av och fokus på andningen. Vi slutar med att skaka/"rocka" loss alla spänningar


för att sedan vila. Passar för dig som vill ha en lite mer fysisk träning och gillar att svettas.


Lugn Klassisk Hatha Yoga & Yin Yoga: En lugn, klassisk form av yoga som passar för alla. Nybörjare och van, gammal och ung. Här jobbar vi med en ställning (asana) i taget, avslappning och andningsövningar mellan ställningarna. Avslappning och andning står i fokus för att ge dig en bättre koncentration och en större kroppskontroll. Yin Yogan avslutar varje rörelse och bygger på Tao yogans väl beprövade kinesiska övningar. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar som bindvävnad, leder och ligament. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Yin Yogan utförs med avslappnande muskler och medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer. Positionerna utförs sittande och liggande, vi stannar i varje position under en längre tid, ca 3-5 minuter. För dig som i lugn och ro vill prova vad yoga är.


Yogadans igenom dina chackran

Här dansar vi igenom hela kroppen i ett skönt flöde. Avslutas med meditation och avslappning.


Andningen är viktig del i yogan och i alla mina yogaklasser. Jag anser att det är den största och kanske t.o.m. svåraste biten av yogaträningen. / Elisabeth


Gravid Yoga: För dig som är gravid rekommenderar jag att vara med på Kundaliniyogan. Jag vill att du berättar om du är gravid så att jag kan anpassa yogan efter dig och framförallt vad du inte ska göra. Jag håller även kurser i gravidyoga när det är 5 eller fler anmälda. Hör gärna av dig om du är intresserad. Vi stärker vår kropp inför kommande "prövningar". Lär oss värdefulla andningstekniker, ställningar och avslappningstekniker.


Privat Yogaträning: För dig som av någon anledning inte vill eller kan öva yoga i grupp, som vill ha ett program speciellt för dig och dina förutsättningar går det bra att komma på egen hand. Vi utformar då tillsammans ett yogapass för dig. Pris/timme för privat tid: 550 kr inkl moms.


Allt fler söker sig till yogans värld. En komplett träning som ger både styrka, smidighet & inre lugn. Att träna yoga regelbundet stärker oss fysiskt &  mentalt. Vi hanterar stress och belastningar bättre,  får lättare att uppfatta kroppens signaler och en större kroppskännedom.


Yoga för Lata - Traditionell Thaimassage: Thaimassagen kallas i Thailand "Yoga done for you". Mer information om thaimassage, behandlingar och priser hittar du på www.thaiyogamassage.se


Elisabeth Nilsson är Int. diplomerad  Yogalärare & Meditationslärare -  vid IMY - Institutet för Medicinsk Yoga,  Stockholm. samt utbildad Yogainstruktör, S.A.F.E. - Scandinavian Academy of Fitness Education i Stockholm. Utbildad  yogalärare i  Virja yoga hos Josephine Selander, Yogago, 200-timmars lärarutbildning.
.Copyright © All Rights Reserved.


Elisabeth Nilsson * Diplomerad Thaiyogamassör * Dipl. Yogalärare & Hawaiiansk Massör * F-skattsedel * Ansvarsförsäkrad