Hawaiiansk massage

Hawaiiansk Lomi Lomi Massage

Lomi-Lomi betyder ”den kärleksfulla beröringen  mellan hjärta, hand och själ" och massageformen bygger på en flera tusen år gammal tradition där rörelsemönstret påminner om vågorna. Det är en mjuk & intensiv helkroppsmassage som med långa,  gungande och rytmiska rörelser går djupt in i muskulaturen. Den kallas även Tempeldansmassage. Det är en klassisk form av massage där olja används.


Massören arbetar tvärs över och längs med musklerna och följer meridianerna (energibanorna) i kroppen, lederna roteras och mjukas upp, musklerna stretchas, trigger- och akupresspunkter stimuleras för att öka cirkulationen och energiflödet i din kropp. I behandlingen ingår även ansiktsmassage & huvudmassage.


Massagen har lärts ut i Hawaiianska familjer genom generationer och är till sin natur en helande och vårdande terapiform. Den kan ges av en terapeut eller av två som i samma takt arbetar tillsammans. Massagen är i sitt utförande inkännande och omsorgsfull. Som en meditation i rörelse för båda parter - att liknas vid yoga eller t.ex. thaimassage. En signal till kropp och sinne att uppleva helheten, att vara helt uppmärksam på ögonblicket som existerar Nu, inte på tiden.

Det Hawaiianska folket ser till alla aspekter av kroppen och anser att det fysiska, mentala, känslomässiga och spirituella tillsammans utgör "det hela jaget". Därför är intentionen med Lomi-Lomi massage, i likhet med de österländska traditionerna, att frigöra energiflödet i kroppen, lösa upp stress & spänningar, återställa balans & harmoni till kropp, själ & sinne. För många är detta en underbar smärtlindring som ger en både fysisk och psykisk utrensning, stresslindring och avslappning..

Elisabeth Nilsson * Diplomerad Thaiyogamassör * Dipl. Yogalärare & Hawaiiansk Massör * F-skattsedel * Ansvarsförsäkrad

"Njut av livet, såsom livet njuter av dig" /Rikard Kvist

Copyright © All Rights Reserved.