Thaiyogamassage

Thaiyogamassage - Yoga för lata

Traditionell Thaimassage, Thaiyogamassage, har sitt ursprung i Indien för över 2500 år sedan. Inspirerad av yogan, den kinesiska akupressuren och den japanska shiatsun. Thaiyogamassagen ger dig en avspänd & smidig kropp fylld av energi.

Du får Thaiyogamassagen fullt påklädd i tunna, bekväma och löst sittande kläder. Fötterna är bara.  Behandlingen utförs på en mjuk golvmatta vilket gör att massören blir mer flexibel och använder sin egen kroppsvikt istället för muskelstyrka.

Thaiyogamassagens energilinjer, Zen, påminner om den kinesiska medicinens meridianer. Zen följer kroppens form och kan därför korsa från en meridian till en annan. Thaitraditionen har i teorin 72 000 zen varav 10 fungerar som grund. Med hjälp av ”yogastretchningar” och tryck längs zen linjerna med handflator, tummar, underarmar, knän, armbågar & fötter tänjs din kropp mjukt och harmoniskt.

I Thaiyogamassagen ser man kroppen som en helhet. Problem i en kroppsdel har ofta ha sitt ursprung någon annanstans. Det är också därför massören så grundligt arbetar igenom HELA din kropp, från fåtter till huvud, i ett lugnt, gungande, harmoniskt flöde av rörelser för att erhålla en djupare effekt och ett bättre resultat. En 90 minuters behandling rekommenderas därför första gången.

En god hälsa utan smärtor är i den Thailändska tron resultatet av ett fritt flöde i kroppens energiströmmar. Man anser att de vanligaste orsakerna bakom värk och orörlighet kommer sig av att musklerna kortas under påverkan av stress och spänningar. Att trycka på specifika punkter och sedan stretcha ut musklerna till deras normala viloläge gör att spänningar släpper och energier kan vandra fritt.


Thaiyogamassagen har utövats och lärts ut i Thailand i mer än 2500 år. Enligt sägnen uppfanns den av den berömde Indiske Doktorn, Shivago Komarpaj, personlig ”healer” till Buddha. Kunskapen följde därefter med Buddismen till Thailand där den utövades i templen och har fram till vår tid endast varit känd bland munkar. Kunskapen fördes vidare genom muntlig tradition tills den skrevs ned på palmblad och blev en del av de Heliga Buddistiska skrifterna. 1832 lät Thailands kung Rama III hugga in i sten vad som var kvar av texterna vid Templet Wat Po i Bangkok, där de fortfarande finns kvar att beskåda.   

Effekter & Hur det känns att få Thaiyogamassage

"När en person är sjuk i Siam börjar han med att ge hela sin kropp en behandling av någon som är skicklig däri, som sätter sig på den sjuke och trampar honom under sina fötter”. /Simon de la Loubere,  French liaison to the Thai Royal Court in Ayutthia, 1690

Det kan ta flera dagar efter en behandling innan energiflödet i kroppen är helt balanserat. Man kan märka skillnader och effekter en bra tid efter behandlingen och inte bara när den pågår.


Den vanligaste reaktionen efter en behandling är  trötthet, vilket är ett tecken på att gammal energi lämnar kroppen. En annan vanlig reaktion är en känsla av att ha massor av energi, ”piggryck”, vilket betyder att ny energi strömmar in kroppen. Rörelserna och effekterna av Thaiyogamassagen påminner mycket om de man erhåller i Yoga. Thaimassage kallas även ”Yoga för Lata” eller just Thaiyogamassage. Den som vill öka sin flexibilitet har stor nytta av Thaiyogamassagen.


* Ger  en effektiv, djup avslappning som löser upp både djupa och ytliga spänningar/blockeringar i kroppen


* Öppnar & stärker kroppens energiflöden     


*  Lindrar muskelspänningar, huvudvärk & värk i  nacke/rygg     


*  Förbättrar immunförsvaret och ökar blodcirkulationen   


*  Förbättrar sömnen och matsmältningen     


* Lindrar vissa sjukdomar, då även de inre organen stimuleras.


Detta ger Thaiyogamassagen en  egenskap som ”helande” terapiform.   Elisabeth Nilsson * Diplomerad Thaiyogamassör * Dipl. Yogalärare & Hawaiiansk Massör * F-skattsedel * Ansvarsförsäkrad

Copyright © All Rights Reserved.