Om Elisabeth

Om Elisabeth

Yogan för mig är lugn i sinnet, paus, vila, lycka, välbefinnande, tröst, lätthet & lindring. En plats där du kan landa, grunda dig och ta det lugnt samtidigt som du stärker både kropp och sinne.


Inspirerad av alla de lärare jag själv tränat för, genom min egen träning och fördelen av att ha två yogalärarutbildningar i ryggen känner jag att jag hittat ett sätt att lära ut yoga på ett säkert sätt. Där jag kan väva ihop det bästa från mina utbildningar. Meningen med yogan är att den ska vara njutningsfull samtidigt som det är en effektiv träning för både kropp och själ. Jag hoppas att du ska hitta något som passar dig också.


Jag är ständigt under utbildning, lär mig om livet av yogan och om yogan genom att leva. Jag utvecklar mig kontinuerligt genom att träna yoga för andra lärare och inom olika traditioner. Det finns så många olika sätt att närma sig yogan, både i filosofi, kroppsliga "asanor" och tempon. Ibland vill man ta det väldigt lugnt och ibland vill man få en mer fysiskt krävande träning. Det jag upplever att jag lärt och fortfarande lär är att lyssna till mina olika behov och på vad den egna kroppen berättar. För mig är det viktigt att träna för olika lärare, i olika stilar och jag lär mig något av alla fantastiska inspiratörer och yogalärare jag har haft glädjen att möta. Jag tränar mina yoga regelbundet och lär mig något nytt varje dag.

Jag strävar efter att hitta ett lugn i vardagen, en balans och styrka i både kroppen och själen. Ibland lyckas jag och ibland får jag börja om från början. Det jag upplever av min yogaträning är att det går lättare och lättare. Mitt tålamod har blivit mycket större och jag inser nu att det nog var mitt tålamod som jag behövde jobba med mest.

Jag hoppas kunna förmedla vad jag själv lärt mig av och genom yogan i mina yogapass på Thai Yoga Massage Center. Det handlar inte om att förändra hela sitt sätt att leva och göra det till något "märkvärdigt". Det handlar istället för mig om att "lägga" till yogan och då kommer bitarna att falla på plats av sig självt. Det ska vara skönt, roligt och befriande att träna yoga och att inte ta sig själv eller yogan på "för stort" allvar. Njut av färden!


Jag började träna yoga på allvar 1995 då jag gick en kurs i gravidyoga. Sen föddes min son,  jag blev gravid igen och fick en dotter två år senare. Under dessa år låg yogaträningen helt på is och jag bar småbarn på min höft istället. 1998 började jag träna yoga regelbundet och det är numera en daglig vana - ett behov. Inte minst har det ingått i mina utbildningar till yogainstruktör och yogalärare. Yogan har stärkt mig både fysiskt och mentalt.

Det hjälper mig också att helt kunna fokusera i mina behandlingar. Jag  hanterar stress och belastningar bättre,  har fått lättare att uppfatta kroppens signaler och en större kroppskännedom.


Yoga är en medveten väg jag valt och ibland får jag backa några steg, gå tillbaka och sen börja om. Men det är en resa som jag hela tiden njuter av.

Många yogautövare begränsar sig själva genom att förvänta sig mirakel och magi genom yogan. Låt den istället "bara vara" det den är, se vad den gör för dig, allt vad det är, allt du kan göra, allt du vet. Livet är ju redan ett mirakel i sig.

"ALLA DESSA DAGAR SOM KOM OCH GICK, INTE VISSTE JAG ATT DET VAR LIVET"

Vi väljer hur vi ska leva vårt liv. Livet rullar på utan att vi lyssnar till kroppens och själens signaler. Vi är för upptagna med det som pågår runt omkring oss och inte vana att sätta oss själva och vårt eget välbefinnande i första rummet. Tyvärr är det oftast när krämporna redan är ett faktum som vi  agerar. Vi är vana vid att gå till doktorn, få smärtstillande och mediciner för att döva det som gör ont. Vi tar bort symptomen men orsaken finns fortfarande kvar. För mig var det precis så under många år. Jag hörde kroppens signaler lite diffust i bakgrunden men hade inte tid att lyssna. Fick problem med axlarna, var jämt stressad för att försöka hinna med allt som måste göras först. Att ta mig tiden att åka till Stockholm för att träna yoga såg jag närmast som "egotrippat". Till slut insåg jag att det är jag själv som måste förändra mitt sätt att hantera mig själv och mitt liv. Hur vill jag leva? Vad vill jag göra? Hur kan jag må bättre i både kropp och själ? Att ta hand om mig själv är inte viktigt bara för mig utan även för min omgivning. Mina barn har såklart mycket större glädje av en mamma som inte är stressad och inte har ont. Precis som flygvärdinnornas lugna röst säger vid starten när dom berättar om säkerheten ombord på flygplanet:  "Innan du hjälper dina barn med syrgasmasken, sätt på din egen först". För det är klart att jag inte kan hjälpa någon annan om jag inte mår bra själv. För mig i egenskap av mamma, thaiyogamassör och yogalärare är det självklart numera!


Elisabeth & Thaiyogamassagen

Thaimassagen, Thaiyogamassage, upptäckte jag i Thailand. Upplevelsen av den var annorlunda jämfört med den massage jag fått förr. Den var så genomgående och grundlig i sättet att arbeta igenom hela min kropp och gjorde ett djupt intryck på mig. Inte minst det faktum att jag fick den fullt påklädd. Där började min "resa" till utbildad thaimassör. Jag hade problem med mina axlar och blev själv hjälpt av Thaimassagen. Det var den "sträckbänk" som jag längtat efter men också en meditativ upplevelse som gav mig massor av energi.  Jag blev och blir fortfarande oftast väldigt pigg när jag själv får thaimassage. De gånger jag haft svårt att sova, jetlag etc. så har jag å andra sidan somnat ovaggad efter en behandling.   

2002 fick jag kontakt med Tina Lee Möller på Thaimassagecenter i Stockholm, numera Tina Lee Center. Jag fann till min stora glädje att hon håller utbildningar av hög klass här hemma i Sverige. Jag har hos henne gått hela utbildningen till Thaiyogamassör, grund- och fortsättningskurser samt påbyggnadskurs. Hon är en stor inspirationskälla, en mycket duktig Thaimassör, lärare och vän. Tack Tina!

Genom att regelbundet ta egna behandlingar både hemma i Sverige och i Thailand fyller jag på mig själv med energi och lär mig något av varje thaimassör.


Chiang Mai, Thailand


På Natural Energy, Chiang  Mai, Thailand har jag vidareutbildat mig i den thailändska örtmassagen som är en annan viktigt del i den thailändska massagetraditionen. En  inspirerande utbildning av duktiga terapeuter & lärare.

Det genuina Chiang Mai i norra Thailand  anses vara thaimassagens vagga. Denna mycket anrika, andliga tradition av massage förs här vidare av duktiga terapeuter, lärare och skolor.


Thank you Nam, Naan and the rest of the crew at Natural Energy for your inspiration, hospitality,  care and friendship. Kaphun Kaa! ElisabethElisabeth Nilsson * Diplomerad Thaiyogamassör * Dipl. Yogalärare & Hawaiiansk Massör * F-skattsedel * Ansvarsförsäkrad

Copyright © All Rights Reserved.