Tok Sen Massage

Tok Sen - Den bortglömda massagen från norra Thailand, Chiang Mai

Tok Sen – Den bortglömda massagen

 

I februari 2019 kom jag gående i en av Chiang Mais alla gränder. Gick förbi templet Wat Pan Whaen och hörde ett knackande ljud. Nästan som små trummor. Ett avslappnande ljud. Där och då fick jag min första Tok Sen massage.

 

Enligt legenden är denna massage mer än 2500 år gammal. Tok Sen Massage - denna forntida läkningsprocedur är baserad på de terapeutiska effekterna av thailändsk massage med tappning av hela kroppen med speciell trähammare och en träpinne. Tok Sen kan kallas "Thai massage för gourmeter”. 

Tok - ljudet som skapas genom att träffa ett träföremål med ett annat träföremål och Sen - energilinjer som passerar genom människokroppen. Hammaren och staven är gjorda av tamarind träd och alltid välsignad i templet.

 

Våra kroppar har många energikanaler, sen,  där ”chi” flyter. Traditionell thailändsk och kinesisk medicin hävdar att en person är frisk endast när "chi" flyter utan hinder. Förutom stagnationen i energimeridianerna är de vanligaste att blockeringarna sitter i djupt liggande muskler och vävnader, särskilt längs ryggraden, där det är svårt att arbeta med konventionella massagetekniker.

Tok Sen tillåter massören att nå energiblockeringarna  med denna smärtfria teknik genom att knacka på med trähammaren och staven för att skapa vågar av vibrationer som tränger djupt in i vävnaden.

Denna massageteknik härstämmar från det antika kungariket Lana, detta är nu norra Thailand (Chiang Mai). Därför hittar du inte denna massage i turistområdena i Thailand och särskilt inte i Europa.

Tok Sen - är en unik massage och den terapeutiska effekten erkänns som en av världens mest effektiva massager. Den här tekniken låter dig bli av med blockeringarna i energikanalerna, aktivera akupressurpunkterna och främja det normala energiflödet i kroppen, få kroppens spända muskler att slappna av, främst de som är omöjliga att nå med andra massagetekniker.

Massagen ges med mottagaren fullt påklädd i mjuka, löst sittande kläder på en golvmatta som i den traditionella thaiyogamassagen, men kan också ges som komplement i oljemassage.

Effekter:

Gör dig piggare när du lider av trötthet och brist på vitalitet

Tar bort blockeringar i energimeridianerna

Återhämtning från stress och tung fysisk ansträngning

Stärker immunsystemet

Minskar muskelspänningar.

Tok Sen är mycket bra för huvudvärk, smärta i ryggraden och lederna


Pris 450 kr/45 minuter

"När en person är sjuk i Siam börjar han med att ge hela sin kropp en behandling av någon som är skicklig däri, som sätter sig på den sjuke och trampar honom under sina fötter”. /Simon de la Loubere,  French liaison to the Thai Royal Court in Ayutthia, 1690

Copyright © All Rights Reserved.Elisabeth Nilsson * Diplomerad Thaiyogamassör * Dipl. Yogalärare & Hawaiiansk Massör * F-skattsedel * Ansvarsförsäkrad